Ivana Banay dizajnerica je interijera iz Karlovca, gdje je rođena 1981. godine i gdje je stekla srednjoškolsko obrazovanje u Gimnaziji Karlovac. Nakon srednje škole završava Ekonomski fakultet u Zagrebu no već tijekom studija shvaća da ekonomija nije područje na kojem će moći ostvariti svoje potencijale i ambicije te kreće u potragu za idealnim poslom.
 
A kako je onda došla do dizajna interijera…? Dizajn interijera je nešto što ju je oduvijek privlačilo, ali tek kada je prvi put preuredila svoj prostor i toliko uživala u tome, shvatila je da je to njezin životni poziv. Ubrzo nakon toga upisala je talijansku školu Callegari u Zagrebu, smjer dizajn interijera. Tako je prve godine školovanja stekla zvanje stilistice uređenja unutarnjih prostora, a nakon druge godine postala je dizajnerica interijera. Paralelno je završila i studij ekonomije i već tijekom školovanja napravila svoje prve poslove dizajniranja interijera. Prvi projekt bio joj je uređenje interijera ljekarne, a nakon toga uređuje upravnu zgradu tvrtke u kojoj je radila.
 
Kroz godine rada i dalje uči i educira se jer škola je samo temelj, a svaki projekt novo učenje o materijalima, bojama, stilovima, korisnicima i povezanosti korisnika s prostorom. Također uči kroz seminare i različite skupove koji se tiču dizajna interijera i arhitekture općenito. Odlazi na sajmove i prezentacije novih materijala ili tehnika izvođenja radova u interijerima.
 
Njezin rad karakterizira raznolikost u korištenju materijala i stilova, tendencija da se spoji staro s novim i da prostor učini “toplim” i ugodnim, a kao osobu karakterizira je odnos s klijentom. Nastoji ga razumjeti, a onda sugerirati i idejama pridobiti njegovu pažnju i povjerenje… ne smatra kreiranje interijera umjetnošću koja je sama sebi svrha, nego ga smatra umijećem kako prostor učiniti kvalitetnijim i ugodnijim za život i rad.

Privatno je zaokupljena obitelji, suprugom i dvojicom sinova te se voli baviti sportom, ali i odmarati duh i tijelo uz dobru kavu u omiljenom kafiću.